top of page

Onze bevindingen

Concept
Evenementenbureau dat feesten organiseert en zich hiervoor beroept op Belgische producten, partners en specialiteiten. Eten, drank en muziek komen samen in een uniek concept. Om deze reden noemen wij het bedrijf 'Beau Belge'. We willen namelijk de kwaliteit van onze Belgische producten en diensten promoten en aan het grote publiek bekend maken.

Ons eerste idee was een evenementenbureau voor allerlei gelegenheden, maar er ontbrak nog iets. Het was te breed en ingewikkeld om in een huisstijl te verwerken én om er bovendien de gepaste merchandising bij te ontwerpen. Daarom hebben we ons initiatief aangepast en zij we overgestapt naar bovenstaand concept. Gelukkig maar!

 

Evaluatie logo’s en huisstijl

Alle websites voor het maken van een logo vonden wij handig in gebruik. Onlinelogomaken.com en freelogodesign.org zijn naar onze mening wat 'kitscherig'. Wij maakten daarom ons logo met behulp van Freelogoservices.com. Ons eerste ontwerp moest een representatie worden van ons bedrijf met al onze diensten. Hierdoor was het design niet strak en modern genoeg; het was te ingewikkeld en hierdoor niet goed herkenbaar.

Daarom besloten we na het volgende contactmoment om ons logo opnieuw vorm te geven. Iets dat simpel is, maar toch strak, modern en herkenbaar.

   Oud Logo                                   Nieuw Logo                                

 


 

Merchandising

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 NIEUW                                                                                OUD 

 

 

 

 

 

 

 

Om ons eventbureau te promoten hebben we verschillende merchandising voorzien. Aangezien we ons logo hebben veranderd, hebben we ook onze visitekaartjes aangepast. De witte kaartjes pasten niet meer bij het nieuwe zwarte logo. Het moeilijkste aan de merchandising was dat ons logo voor vele websites een te lage kwaliteit had en we het daardoor niet op de merchandising konden plaatsen. 

Social media

Om ons bedrijf bij het brede publiek bekend te maken richten wij uiteraard eerst en vooral een Facebookpagina op. Hierop staat voorlopig nog niet veel informatie. Het is de bedoeling om Facebook in te zetten om events aan te kondigen en mensen de kans te geven recensies neer te schrijven en zo hun ervaringen met anderen te delen.
Naast onze Facebookpagina hebben we ook een Pinterest -en Instagrampagina aangemaakt. Op deze manier trachten wij zo veel mogelijk mensen te bereiken.

https://www.instagram.com/beaubelge_/ 

https://www.pinterest.com/beaubelge/?autologin=true 

https://www.facebook.com/Beau-Belge-231870367385760/

Enquête

Op de pagina 'Links', een subpagina van 'Blog' hebben we een link geplaatst naar een enquête. Dit is een tevredenheidsenquête die peilt naar de bevinden van de participanten en hen ook de mogelijkheid biedt om feedback te geven die we vervolgens kunnen gebruiken om onze diensten te optimaliseren.
We hebben deze enquête gemaakt met behulp van Surveymonkey.com. Wij vonden deze tool zeer gebruiksvriendelijk en het geeft een vrij professioneel resultaat in enkele ogenblikken.

Een minpunt is wel dat je ook hier geen vragen kan overslaan die niet van toepassing zijn door te 'springen' naar een volgende vraag. We hadden dit opgelost door in de vraag te vermelden: 'indien ....'. Op die manier weet de persoon die de enquête invult of de vraag voor hem / haar van toepassing is. De respondent had dan ook een antwoordoptie 'niet van toepassing'. 
Tijdens het invullen van de enquête zijn dit soort vragen echter niet terug te vinden. Dit komt door de gratis versie, waar maximaal 10 vragen per enquête voorzien worden. Helaas werden er hierdoor dus enkele verwijderd. We hebben gekozen voor de vragen die ons het best mogelijke beeld geven van de ervaring van de respondent.

Presentatie

Om onze presentatie te maken hebben we ervoor gekozen om Emaze te gebruiken. We vonden dat deze site ons een het meest professionele resultaat gaf. Eerst wouden we aan de slag gaan met Sway, maar we merkten al snel dat dit een ingewikkeld en onoverzichtelijk programma was. Ook Prezi wouden we liever niet gebruiken, aangezien we hier reeds vertrouwd mee waren en niet echt fan zijn van het zoomprincipe. 

Met Emaze hadden we verschillende mogelijkheden om onze presentatie aantrekkelijker te maken. We konden afbeeldingen, filmpjes, geluidfragmenten en vormen toevoegen en bovendien de lay-out volledig naar ons hand zetten.

http://emaze.me/beaubelge4#Home

Grondplan

Voor het grondplan hebben we met Floorplanner gewerkt. Het programma werkte veel beter op een Macbook dan op een gewone Windows computer. Daarop liep het programma vaak vast. Toch duurde het ook op de Macbook soms lang voor de nieuwste aanpassingen werden doorgevoerd. Het programma biedt veel mogelijkheden en laat je toe om je grondplan heel goed aan te kleden met allerhande voorwerpen. De keuze is enorm uitgebreid. Het is echter ook vaak een enorm prutswerk: zo nu en dan zweven er planten in de lucht of worden de lengtes van de deuren niet aangepast. Het is dus een goed programma, maar je moet er wel veel geduld bij uitoefenen.

 

Wil je weten hoe het eindresultaat er uitziet? Neem dan een kijkje op de pagina 'Over ons'! Daar kunt u ons virtueel kantoor terugvinden met bijhorende uitleg.  

Infografiek

Onze infografiek maakten wij met behulp van Canva. Deze online applicatie was vrij gemakkelijk in gebruik. Er wordt namelijk een grote waaier aan sjablonen aangeboden die je als basis voor je infografiek kan gebruiken. Bovendien zijn via deze site een aantal gratis pictogrammen, foto's, figuren enz. beschikbaar. Het merendeel is echter betalend, waardoor je eerder de neiging hebt om online afbeeldingen te gebruiken zodat je extra kosten kan omzeilen. De infografiek staat eveneens ter beschikking op de pagina 'Over ons'. 

Brochure

Aangezien we meteen in het oog hadden dat Canva een goede tool was, hebben we hier ook gebruik van gemaakt voor onze brochure. Ook hier liet het programma ons niet in de steek! Er waren een heleboel mogelijkheden. De enige moeilijkheid die we trotseerden was het toevoegen van gekleurde vlakken. Het was namelijk niet eenvoudig om deze precies te plaatsen zoals we het wouden, wanneer ze maar een bepaald gebied van de brochure mochten bedekken. Ook het vinden van mooie foto's was een hele uitdaging, maar dit heeft natuurlijk niks te maken met de opties dat het programma ons biedt.
 

Rarara, waar staat de brochure? Op de pagina 'Over ons'. Surprise surprise...

Filmpje

Voor ons filmpje kozen we uiteindelijk het programma 'Windows Movie Maker'. Andere programma's waren steeds te zwaar voor onze software of konden we enkel gebruiken tegen betaling. In het begin verliep deze opdracht dus niet zo vlot, gezien we telkens opnieuw moesten beginnen met een andere website of een ander gratis programma. Toch is het ons uiteindelijk gelukt; met een paar effecten, sfeerbeelden en een leuk melodietje verkregen we een voorstelling van ons team. De video is dus bedoeld om ons jong en dynamisch karakter weer te geven en de individuele teamleden te introduceren. Daarnaast tonen we onze creativiteit en ons inzettingsvermogen om een project tot een goed einde te brengen. 

Ook de video kunt u terugvinden bij 'Over ons'.

App

Voor het maken de App maakten wij gebruik van de online applicatie Appy Pie. We hadden eigenlijk het idee om een eenvoudig spel te ontwerpen om ons bedrijf te promoten. Dit bleek na opzoekwerk op internet echter niet zo eenvoudig. Er bestaan wel bepaalde applicaties om dit te doen maar een goede gratis app hebben we niet gevonden.

Daarom hebben we uiteindelijk gekozen om een mobiele versie van onze website te maken, weliswaar vereenvoudigd en beperkt tot de belangrijkste functies.

Online reputatiemanagement

We gingen aan de slag met Google Alerts. Het is heel eenvoudig in gebruik en wijst zichzelf als het ware uit.

 

Voor de Twitter Advanced Search hebben we een Twitter account aangemaakt aangezien we dit medium nog niet hadden gedaan voor onze opdracht rond social mediatools. Dit programma is net zoals Google Alerts     een zeer toegankelijk programma dat heel makkelijk is in gebruik. Alles wijst zichzelf uit.

Zowel Google Alerts als Twitter Advanced Search gaven ons geen resultaten. Dit is logisch aangezien we een fictief bedrijf     zijn en er nog niet veel informatie op onze social media te vinden is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hootsuite 

Het was voor ons niet meteen duidelijk hoe we Hootsuite moesten gebruiken. We hebben ons Twitter en Instagram account gelinkt aan Hootsuite. Aangezien we nog maar net ons Twitteraccount hadden aangemaakt, wouden we wel eens proberen om een bericht te plaatsen op ons profiel aan de hand van deze tool. We hebben daarom gewoon een testbericht op onze twitterpagina gepost via dit programma. Dit was heel eenvoudig. Daarnaast hebben we ook de optie 'inplannen' uitgetest, ook dit was zeer gemakkelijk en werkte goed. 

Last but not least, the uncategorised tools!

Slack

Slack is een vlot programma waarmee je in een handomdraai een professionele werksfeer kunt creëren in de vorm van een chatgesprek. Je kan zowel communiceren met één bepaalde collega alsook met een hele groep. Daarenboven kan je verschillende topics toevoegen. Ondanks dat de uitnodiging door de genodigden nog niet geaccepteerd was, bestond de mogelijkheid al om een chat met bijbehorende topics aan te maken. Om te zien of deze tool wel degelijk doet wat het belooft, hebben we kort met elkaar gechat over een fictieve meeting. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trello

Trello is een samenwerkingsapplicatie die ervoor zorgt dat het heel eenvoudig is om een overzicht te bewaren. Dankzij lijsten, borden en kaarten wordt het snel duidelijk wat al gebeurd is, en wat nog moet gebeuren. De applicatie is zeer gemakkelijk in gebruik en zouden we iedereen aanraden. Je kan het overzicht gemakkelijk aanpassen en zo kan je voor elk project een aangepaste Trello maken. In ons geval is het zeer handig om een Trello te maken per event, en zo kan iedereen in een oogopslag zien wat nog moet gebeuren en wie verantwoordelijk is voor wat. Zo ontstaan er geen communicatieproblemen, en zijn onze events steeds pico bello in orde ;) 

 

Symbaloo

Deze applicatie geeft een mooi overzicht van verschillende websites en wingdings (dit is bijvoorbeeld een weerapplicatie).

Na de registratie kwamen we meteen op een pagina terecht die iets weg had van een moodbord. Met Symbaloo kan je op een overzichtelijke wijze alle sites die je vaak bezoekt op een 'rijtje' zetten. Wij, Beau Belge, hebben ervoor gekozen om onze sociale media te linken aan dit programma, alsook onze eigen website en de presentatie over onszelf (dit zijn de vakjes bovenaan in het midden). Verder hebben we een aantal basisprogramma's die Symbaloo zelf al had ingevuld laten staan en dit aangevuld met enkele sites die wij interessant vinden, zoals Zara en Zalando. 

Het was zeer eenvoudig om met dit instrument te werken. Met 1 muisklik kan je een vakje bewerken en er de gewenste link in plaatsen. Elk vakje kon opgemaakt worden naar eigen wens: kleur van de achtergrond, icoontje of afbeelding (die je eventueel zelf kon uploaden) en tekst (wel of niet zichtbaar maken).

bottom of page